diumenge, 1 de maig del 2011

El Bypass gàstric i una dieta causen canvis metabòlics distints


Un comunicat a la revista de medicina Science Traslational Medicine fet per Blandine Lafèrrere i el seu equip ens mostra un víncul entre els nivells d’aminoàcids circulants amb l’organisme i la desaparició de la diabetis.
La pèrdua de pes mitjançant la cirurgia del bypass gàstric altera el metabolisme dels pacients de forma molt diferent a com ho faria una dieta. Podem observar que una operació de bypass comporta una gran reducció dels nivells d’aminoàcids en l’organisme.
Trobem una possible hipòtesi que pretén crear uns fàrmacs per tal que imiten els efectes per eliminar la diabetis a canvi dels efectes de la cirurgia de bypass gàstric. Per aquest problema es produeixen alteracions en les hormones intestinals i altres, en canvi, en certes vies metabòliques que s’activen una vegada feta ja la cirurgia però que han estat inactives si la pèrdua de pes havia sigut a través d’una dieta.
Per a fer aquest experiment s’ha treballat en dos grups de persones que patien obesitat greu i aquestos participants van perdre una mitjana de 9 quilos. Aquestos nivells d’aminoàcids estan presents en majoria en els individus que havien portat una dieta, nivells elevats que s’associen amb l’obesitat, diabetis i resistència a la insulina i varien segons la quantitat de proteïnes ingerides i segons el processament dels aminoàcids al fetge i al teixit muscular. En definitiva el bypass gàstric redueix els aminoàcids circulants.



Enllaços relacionats:

Videos:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada