dimecres, 25 de febrer del 2015

Una nova espècie de cactus desplaça a la originària a Catalunya

El govern català ha iniciat unes actuacions per tal de eliminar una espècie de cactus provinent de Arizona que està acabant amb l´espècie de cactus autòctona.Aquesta planta no es la primera vegada que colonitza territori espanyol però desde feia temps que no hi havia una invasió important com aquesta.

La nova planta alòctona ( Cilyndropuntia tunicata ) que està incluida en el cataleg español de espècies exòtiques invasores, és considerada com a potencialment colonitzadora ja que es reprodueix fàcilment perque no necessita la germinació per a fer-ho. Aquesta fou incorporada amb fins ornamentals, es a dir, decoratius, i ràpidament s´ha convertit en un perill per a la biodiversitat ja que després de extendres la planta ocupa diverses hectàries.Però, el perill no resideix en aquestes hectàries afectades sinó en la gran quantitat de territori per el que pot extendres la planta descontroladament, per això, la empresa pública Forestal Catalana està treballant ja amb pesticides i técniques manuals amb el fí de fer desapareixer aquest cactus.

Encara que suposa una quantitat de diners elevada, cal acabar amb les invacions ja que són un perill ben gran per a la biodiversitat i si no es tracten amb temps i presició aquests tipus de problemes poden tindre consequències greus. Aleshores controlar les bioivacions i establir normes per al seu control és necessàri per a evitar primerament pèrdues econòmiques i darrerament per mantindre la biodiversitat.


Notícia original: http://www.ecoticias.com/naturaleza/100727/Lleida-invasion-cactus-originario-Arizona

Notícia relacionada: http://www.elperiodico.com/es/noticias/sociedad/20101213/cactus-tejas-amenaza-flora-fauna-del-maresme/621675.shtml




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada