dijous, 19 de febrer del 2015


Tòxics mitocondrials atravessen la barrera de la placenta


Els mitocondris , les ' fàbriques ' cel·lulars encarregades de produir energia en els diferents òrgans del cos , poden patir dos tipus de malalties : les genètiques i les adquirides . Només el primer tipus acaba de trobar un pal·liatiu. Les mitocòndries també poden patir patologies adquirides a causa , per exemple , a l'exposició a agents tòxics transmissibles de mare a fill , que produeix afeccions com debilitat muscular , inflamació del pàncrees , canvis en la distribució i la quantitat de greix corporal , etc.
"Són molts els agents que fomenten aquest tipus de toxicitat . Entre ells, es troben agents biològics com alguns virus , antibiòtics , fàrmacs antiretrovirals , fàrmacs antipsicòtics , gasos com el monòxid de carboni , substàncies químiques com els pesticides , l'alcohol i el tabac , entre d'altres " , ha explicat a Sinc Constanza Morén , líder de l'equip d'un laboratori d'Investigació Muscular i Funció Mitocondrial de l'Hospital Clínic de Barcelona.
En ell les investigadores plantegen alternatives per evitar el dany en la gestant i el nadó , basades en dues estratègies : buscar marcadors de toxicitat i evitar qualsevol contacte amb els tòxics mitocondrials .
Respecte a la xifra total d'embarassades que pateixen toxicitat mitocondrial , Morén (component de l'equip del laboratori) insisteix que "és complicadíssim parlar d'un percentatge exacte , només podem assumir que hi ha poblacions de risc . Per exemple , en els països desenvolupats s'estima que hi ha d'un 10 % a un 25% d'embarassades fumadores , que serien població amb risc de patir aquest tipus de toxicitat , però no vol dir que totes les desenvolupin " .







2 comentaris:

  1. Una noticia molt ben redactada Maria, seguis així. I la imatge molt xula!

    ResponElimina
  2. Una noticia molt ben redactada Maria, seguis així. I la imatge molt xula!

    ResponElimina