diumenge, 1 de març del 2015

Les onades es mengen un paradís a Costa Rica




Les onades van tornar a soscavar el camí de terra paral•lel a la platja caribenya de Puerto Vargas, dins del Parc Nacional de Cahuita, que tira de l'economia d'aquest poblat d'estil afro i natural, on és comú veure un ós mandrós creuant pel cablejat elèctric al carrer principal. El camí està tallat, però el greu és que ja tampoc hi ha un espai que mereixi dir-platja. L'aigua arriba ara on mai abans i la línia de costa s'ha mogut fins a 50 metres terra endins, segons els guardaparcs. Els científics en diuen canvi climàtic. El que estava projectat per 2040 va ocórrer ja en 2014.
Entre les causes que han provocat la gradual destrucció d'aquest paradís està l'increment de la temperatura al planeta, que fon els blocs de gel en zones polars i eleva el nivell de la mar a una mitjana de tres mil•límetres per any, segons el Panell Intergovernamental sobre Canvi Climàtic de Nacions Unides. Es va incrementar 20 centímetres en l'últim segle, la qual cosa provoca que arribi a punts terrestres on abans no arribava.
VIDEO:

NOTICÍES RELACIONADES:
-El control del canvi climàtic exigeix renunciar a un terç de les reserves de petroli i al 80% de les de carbó
-Un exèrcit de científics contra el canvi climàtic

1 comentari:

  1. Ja va siguent hora de que prenguem consciencia sobre el mal que li estem fent al nostre planeta, i que fem alguna cosa per a combatir-ho.
    Com bé diu la notícia, el que es planejava que passara en 2040 ja ha passat en el 2014, cosa que és molt alarmant. Es per això, el perque tenim que aturar el canvi climàtic el més aviat possible, i ja que no podem aturar-lo completament, aturar tot el que estiga al nostre abast.

    ResponElimina