dimecres, 18 de febrer del 2015

ADN nuclear Atapuerca

D'este estudi es desprenia que aquells homínids estan més pròxims a l'espècie euroasiàtica, com s'havia pensat fins a ahora.. Podrà aclarir aspectes tan importants com la relació de la nostra espècie, Homo sapiens, amb els neandertales.


En este context, i en el marc del XVII Congrés Mundial de la Unió Científica Internacional de Ciències Prehistòriques i protohistòriques (UISPP) ,han aconseguit mostres de l'ADN nuclear de fòssils trobats en l'Avenc dels Ossos d'Atapuerca, que ha de permetre aclarir aspectes tan importants com la relació de la nostra espècie.


Després d'aquella investigació no quedava clar si els homínids de l'Avenc eren avantpassats dels neandertales, els denisovanos, o bé, si el llegat genètic els havia arribat per mescla amb altres poblacions, este enigma es podria resoldre en breu, perquè la base d'eixe mateix equip ha treballat amb una nova tècnica que els ha permés obtindre ADN nuclear.

El problema és que està molt degradat i es fragmenta en peces molt xicotetes. Amb este nou material podrem esbrinar quina relació tenien els homínids de l'Avenc dels Ossos amb els neandertales, amb els denisovanos i amb nosaltres mateixos.

Noticia Original

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada