dimarts, 17 de febrer del 2015



Què passaria si els continents no s'hagueren separat?



Fa 200 milions d'anys, totes les terres emergides del món estaven unides en un sol bloc continental, que avui anomenem Pangea. Des de llavors, diverses masses han anat separant a causa dels moviments de les plaques tectòniques presents en l'escorça terrestre fins a formar els continents actuals.

Si no hagués estat així, les condicions del planeta i els seus habitants serien molt diferents. Aquesta única gegantina massa continental en rotació estaria situada a la zona de l'equador, pel que les temperatures serien altes tot l'any, i els mamífers no haurien evolucionat de forma tan dominant.

Hi hauria fortes tempestes, vents huracanats i onades de més de 30 metres d'altura. La vegetació i la majoria de la fauna es concentrarien al litoral, mentre que a l'àrid interior, on la variació tèrmica oscil·laria entre

60 ° C de dia i -30 ° C de nit, predominarien insectes, rèptils i amfibis, animals capaços de regular la seva temperatura corporal.

En l'oceà, a mesura que l'aigua s'allunyés de la costa baixaria la temperatura, de manera que els icebergs serien molt abundants en el pol, el que augmentaria la salinitat i dificultaria el desenvolupament de la vida. Hi hauria menys diversitat biològica, ja que l'aïllament va accelerar l'evolució en llocs com Madagascar o les illes Galápagos, on moltes espècies són exclusives.



-Noticia Original


-Noticies Relacionades
-Noticia 1
-Noticia 2 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada