dimarts, 17 de febrer del 2015

Perill amb la maternitat tardia

Si parlem de l'ADN és com si a un xiquet o a una xiqueta li assignarem un nom sòls, i això no és així tots tenim noms i apellidos, doncs d'ADN també tenim altre anomenat ADN mitocondrial, transmitit unicament per via materna i és determinant en la formació de les mitocondries de les cèl·lules.

Alguns científics van fer un estudi que va ser publicat a la revista Proceedings of the National Academy of Science (PNAS), en aquest estudi és mostra que si tu tens un xiquet als 38 o més, que ara s'ha possat de moda ser mare a eixes edats, augmenta el risc d'alteracions cromosòmiques, en l'ADN cel·lular. Alstres científics, aquests de Pennsylvania State University (EEUU) diu que hi ha altre risc, aquest risc podia presenciar alteracions de l'ADN, i el seu risc és 30 i 35 vegades major en els fills de mares majors.
Segons el director científic de l'IVI i la empresa
IGENOMIX Carlos Simó, aquest fenòmen es coneix com heteroplasmia i no implica risc, però si el fet de que existisquen més formes heterogènees d'ADN mitocondrial segons augmente l'edat materna.

Les mutacions en l'ADN mitocondrial están sociades a més de 200 malalties i contribueixen a altres com el càncer, la diabetes, el Párkinson o l'Alzhèimer. Kateryna Makova diu que les mitocondries afecten als organs que requereixen molta energia i per aquesta raó les malalties mitocondrials son molt greus i desvastadores.                                                                    
Espanya té una mitja de les dones que tenen fills i la mitja és de 32,2 i va augmentant.


Noticia real:
http://www.elmundo.es/salud/2014/10/14/543c20a122601d3b498b457d.html

Noticies relacionades:
http://www.serpadres.es/antes-del-embarazo/ser-madre-despues-de-los-35.html
http://www.facemama.com/embarazo/maternidad-tardia.html

Video relacionat:
https://www.youtube.com/watch?v=PVLMww_Cckc

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada