diumenge, 1 de febrer del 2015

Avanços en el tractament de la leptosirosis.

La resistència a drogues antimicrobianas adquirida pels patògens és un problema important per a la salut humana.

S'investiga sobre noves estratègies per al desenvolupament de drogues específiques, i es focalitza en l'estudi d'enzims, transportadors d'electrons i complexos proteics que són essencials per la sobrevida de diversos patògens microbians, com la Leptospira interrogans provocadora de la malaltia coneguda com leptospirosis, que al començament produeix símptomes similars a la grip o malestars musculars, però en els casos més
severs pot desencadenar hemorràgies massives -la pulmonar és la més freqüent- i causar hemoptisis sobtada fatal.

La transmissió de les leptospiras es produeix a través del contacte directe amb animals infectats o per exposició a aigües contaminades amb l'orina dels mateixos. El patogen és capaç de sobreviure en sòls humits i en aigua per llargs períodes de temps.

El tractament apropiat de la leptospirosis en humans i animals encara no es troba adequadament definit i com a resultat, el nombre de morts per aquesta infecció és considerable. Per aquest motiu, resulten necessaris nous blancs per al desenvolupament d'antibiòtics.

Prèviament, el grup va proposar algunes rutes metabòliques que involucren transferències d'electrons (rutes redox) que podrien proporcionar estratègies prometedores en la lluita contra patògens.
La recerca en aquestes vies podria generar noves perspectives en el disseny racional de drogues per combatre malalties infeccioses, atès que algunes depenen del poder reductor proveït per enzims específics.
El grup dún doctor va descobrir recentment que la degradació del grup “hemo”(es ttroba als glòbus rotjos) és fonamental per seguir amb el experiment.

Tenint en compte que el ferro és requerit per la sobrevida i infectivitat del patògen, la via de degradació del hemo resulta rellevant per a futures aplicacions terapèutiques.

Notícia original:



Notícies relacionades:



Video relacionat:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada