diumenge, 1 de febrer del 2015

OXITOCINA PER A REDUIR ELS SÍMPTOMES DE L’AUTISME.

A l'oxitocina se la coneix com 'l'hormona de la inclinació’ i està darrere de la construcció dels llaços socials, tals com la relació entre mare i fill o la inclinació a una parella. Administrar-la durant les primeres etapes del desenvolupament podria ser positiu a llarg termini per tractar l'autisme, a la vista d'un estudi, publicat en la revista Science Translational Medicine, amb ratolins modificats genèticament als quals se'ls va aplicar l'hormona. Els investigadors són optimistes davant l'ús d'aquesta teràpia en éssers humans.
Per entendre com funciona aquesta hormona en l'autisme, els investigadors van utilitzar ratolins amb un gen bloquejat que els va fer desenvolupar la malaltia i presentar dificultats en la comunicació, problemes en les interaccions socials i comportaments repetitius. La dissecció dels seus cervells va mostrar que segregaven menys oxitocina que els ratolins normals.
Després de tractar a un grup de ratolins 'autistes' nounats amb dosis diàries d'aquesta hormona, van descobrir que aquests interactuaven més amb els seus companys que els tractats amb placebo, que s'aïllaven del grup, efectuaven més moviments repetitius i menys sons. Amb aquest tractament primerenc, els beneficis de l’oxitocina van durar més d'una setmana després de l'última dosi.
No obstant això, l'estudi no identifica què aspectes del comportament estan determinats directament per l'hormona, ni si totes les formes d'autisme es relacionen amb aquest dèficit.
A més l'oxitocina s'està considerant també com a possible tractament en altres síndromes relacionades amb l'autisme en els quals existeix un component d'ansietat social, com la síndrome X fràgil. 

Notícia original 

Notícia relacionada

Notícia relacionada

Vídeo

3 comentaris:

  1. Aquesta notícia em pareix molt interessant, ja que dona esperances per a les persones autistes, les quals si s'aconsegueix desenvolupar aquesta investigació i arriben a poder aplicar-la en humans, els que pateixen aquesta enfermetat podrien relacionar-se normalment i controlar la seva pròpia vida sense necessitat de que els pares estiguin pendents d'ells. A més, les persones autistes no tenen ningun impediment per destacar i ser exitosos, ja que si mirem en algunes de les ments més brillants podem trobar entre elles autistes com: Beethoven, Bill Gates o fins i tot el famós nadador Michael Phelps.

    ResponElimina
  2. Aquesta notícia és un avanç per a la ciència, ja que permet la possibilitat d'una mica de millora de les persones autistes mitjançant l'oxitocina. És molt interessant, ja que gràcies a aquesta informació, pares amb fills autistes, familiars etc .. Podrien tenir la possibilitat de no estar tan damunt d'ells, deixar-los una mica més de llibertat, i així fins i tot aquestes persones se sentiran molt millor

    ResponElimina
  3. Aquesta notícia és un avanç per a la ciència, ja que permet la possibilitat d'una mica de millora de les persones autistes mitjançant l'oxitocina. És molt interessant, ja que gràcies a aquesta informació, pares amb fills autistes, familiars etc .. Podrien tenir la possibilitat de no estar tan damunt d'ells, deixar-los una mica més de llibertat, i així fins i tot aquestes persones se sentirien molt millor.

    ResponElimina