dimecres, 18 de febrer del 2015

Nova via per a regenerar cors infartats amb cèl·lules mare.

El tractament de l'infart és una de les parcel·les que ha concentrat més esforços i més esperances per aprofitar la capacitat regeneradora de les cèl·lules mare. No obstant això, des que el 2001 es va assajar per primera vegada, els resultats han estat molt desiguals i segueixen estant lluny de l'ús clínic. L'Hospital Gregorio Marañón de Madrid ha presentat aquest divendres una nova via per reparar cors lesionats que dóna resposta a alguns dels grans problemes detectats en aquests últims 14 anys. Ataca la lesió quan encara es pot despertar la resposta regeneradora i empra les cèl·lules mare adultes del cor, teòricament, les idònies.

L'estratègia emprada fins ara, que usava com a matèria primera de la teràpia a cèl·lules mare del propi pacient, obligava a esperar entre quatre i vuit setmanes per poder processar i tractar al malalt. Els investigadors han recorregut a cèl·lules obtingudes de donants, que poden ser emmagatzemades i, així, disposar d'elles en el moment idoni, entre els 5 i els 10 dies després de l'infart, per injectar a través de la xarxa vascular, de manera que colonitzin la zona afectada, impulsin la producció de nou teixit i millorin la funció cardíaca.
Aquesta mateixa estratègia, provada en porcs, ha ofert "resultats molt bons".

Image

Font d´informació

3 comentaris:

  1. Hola David! He llegit el teu post i et done les gràcies per fer saber que hi han cures fins per a les cèl·lules mare, i això és una gran notícia, ja que amb les càl·lules mare es poden fer moltes coses i molt bones.
    Un salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Buenas Guillem ! Si, com tu dius la cura amb cèl·ules mare fou un gran avanç per a la salut. A aquestos passos de gegant en el que avança la medicina, almenys, ens podem sentir més segurs i orgullosos de la gran evolució en aquest camp que ens és tan important.

      Elimina
  2. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina