dimarts, 17 de febrer del 2015

Doula

Una doula és una assistent sense titulació oficial que proporciona suport físic i emocional a les dones durant l'embaràs, el part i el postpart.


La societat actual
Les xarxes de suport entre dones s'han perdut en gran manera. D'una banda, la família nuclear fa que siga una parella sola la que afronte l'etapa de maternitat. D'altra banda, l'augment de la mobilitat laboral, fa que la parella està allunyada de la seua família o amics més íntims. En general, hui en dia les dones s'enfronten a la maternitat soles i sense referents pròxims, dins d'una societat en què la maternitat està prou desvalorada i superficial. Sovint, l'únic referent amb el que compten les dones són les revistes especialitzades i mitjans de comunicació, en els que se sol oferir una imatge molt suavitzada i prou diferent de la realitat.

D'on sorgixen?
Les doulas sorgixen, junt amb altres grups de suport (grups de lactància, sobretot) , per a reprendre esta xarxa de suport entre dones, recuperar la realitat de la maternitat com a crisi vital en la vida d'una dona, i recuperar l'espai i posició que els correspon. No podem tornar la cara als sentiments que invadixen a la mitat de població, diverses vegades de vegades, i que repercutixen en la formació de la societat del futur.





Notícia original:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada