diumenge, 1 de febrer del 2015

La varicel•la puja un 13,2% a l'any de retirar la vacuna de les farmàcies

La incidència de la varicel•la va augmentar un 13,2% en 2014 respecte de l'any anterior a Espanya, a causa que el Ministeri de Sanitat va decidir, al 2013, suspendre la venta del medicament en farmàcies. En 2014 es van notificar 160.956 casos de varicel•la; l'any anterior van ser de 142.180, a pesar de l'ascens es manté per baix del que es considera índex epidèmic, que mesura la relació entre el que succeeix i el que s'esperava que succeís. 
La decisió del Ministeri de Sanitat va ser presa a causa de que s'afirmava que hi havia un excés de vacunació.
Abans que es decidira restringir la venda del fàrmac, la vacuna s'havia de posar als 12 anys. Però molts pediatres la prescrivien molt abans, i es subministrava en dues dosis, una entre els 12 i 15 mesos i una altra entre els dos i tres anys. Les societats científiques de Pediatria, Vacunología i Medicina Preventiva recomanen aquesta opció ja que segons van afirmar, quan es va ordenar la retirada del producte del mercat, el 90% dels casos es donen abans dels 12 anys i el 15% dels contagis presenta complicacions que s'evitarien amb el medicament.
Entre ells, l'enciclopèdia mèdica digital Medline esmenta que, “en rares ocasions” pot provocar, encefalitis, artritis, miocarditis, pneumònia i síndrome de Reye .
Normalment la varicel•la és una malaltia infecciosa que quan cursa en xiquets no sol tenir complicacions. Per això els metges partidaris de retardar la vacunació opinen que en comptes de gastar recursos en el fàrmac, es pot, simplement, esperar a que les persones s'immunitzin de forma natural: passant la malaltia.
En adults el transcurs de la malaltia no és tan greu, i pot oferir complicacions. Aquestes poden ser especialment greus en embarassades. Per això la recomanació de Sanitat és que, qui no hagi passat la varicel•la, es vacuni en arribar a l'adolescència.
La malaltia es queda latent a l'organisme i reapareix en alguns casos (situacions de baixada de defenses, estrès) com un herpes zòster . Els partidaris de posar la vacuna de manera generalitzada argumenten que amb ella s'eviten les possibles complicacions en xiquets i la seva reaparició en adults en forma de les molestes neuropaties. Els contraris defensen la immunització natural i l'estalvi que pot suposar (el seu preu de venda al públic actual supera els 70 euros per dosis).

Noticia principal

 Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2



1 comentari:

  1. Em pareix una noticia molt important ja que la injecció d'aquesta malaltia ja no és accessible per a tots ja que no es trob en les farmàcies per tant aquestes dades han de fer-se públiques per a que tot el món siga concient.

    ResponElimina