dimarts, 17 de febrer del 2015

Contaminació amb plàstic.

Un grup d'investigadors liderat per la Universitat de Geòrgia (EUA) ha avaluat els residus d'aques tipus que van abocar al mar 192 països costaners de tot el món durant 2010.

Els seus càlculs estimen que durant l'any 2010, els desperdicis plàstics dels països costaners van ascendir a 275 milions de tones. D'elles, van acabar en el mar entre 4,8 i 12,7 milions de tones de plàstic procedents de les persones que viuen a 50 quilòmetres de la costa.


Per a donar una idea del que açò suposa, "huit milions de tones és l'equivalent a trobar cinc bosses de supermercat plenes de plàstic cada 30 centímetres de costa en els 192 països examinats", subratlla Jenna Jambeck, autora principal de l'estudi i investigadora de la Universitat de Geòrgia.

Jambeck preveu que l'entrada acumulada de residus plàstics dels oceans aconseguirà els 155 milions de tones en 2025. L'equip científic creu que una de les mesures que han de prendre les nacions radica a adoptar millors estratègies administratives, a fi d'evitar que els plàstics desborden tots els pronòstics en els pròxims anys.





Video relacionat:




1 comentari:

  1. Hola Elena, espere que aquesta activitat de llançar plàstic al mar s'acabe perquè realment estem danyant la vida del peixos que habiten aquest mar.

    ResponElimina