dilluns, 2 de febrer del 2015

Investigadors japonesos desenvolupen una seda híbrida amb gens de teranyina


Els investigadors nipons han desenvolupat una seda súper resistent, que té utilitat en el sector tèxtil i el quirúrgic, en combinar gens d'aranyes i cucs de seda a través de l'enginyeria genètica.
L'anomenada "Spider Silk" seda d'aranya, material més fort i suau que la seda convencional, ha estat creada per investigadors de la Universitat nipona de Shinshu .
Un professor de la Facultat de Ciència Tèxtil i Tecnologia d'aquesta universitat, Masao Nakagaki, va ser el primer a implantar, el 2007, gens d'aràcnids en cucs, que posteriorment van produir seda que contenia components que es troben presents en les teles d'aranya.
Després de diversos anys d'investigació, han arribat a un punt en el qual la "seda d'aranya" conté almenys un 20 per cent dels components de les teranyines, i ja s'han desenvolupat alguns prototips de mitjons amb aquest material.
S'espera que aquest tipus de seda híbrida tingui aplicacions en sectors diferents al tèxtil, com en la fabricació de fil quirúrgic i gots sanguinis sintètics.
Després de sis anys d'investigacions, la companyia va aconseguir extreure de microorganismes el gen de les aranyes encarregat de produir la fibra del fil, per posteriorment descodificar, reproduir i cultivar mitjançant la biotecnologia, segons ha detallat l'empresa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada