dimecres, 18 de febrer del 2015

Descobrixen l'autèntic nucli de la Terra



Gràcies a una nova tècnica per a llegir ones sísmiques, un equip de geòlegs de les universitats d'Illinois (EUA) i Nanjing (Xina) ha descobert que hi ha un segon nucli dins del nucli de la Terra.
Els científics van utilitzar les ones sísmiques dels terratrèmols i varen "escanejar" què hi ha baix de la superfície per mitjà de tecnologia que obté dades de les ones que ressonen en un terratrèmol.
A pesar que el nucli terrestre és xicotet, més xicotet que la Lluna, té algunes característiques molt interessants que poden dir-nos com el nostre planeta va arribar a formar-se, com va ser la seua història. Mirar a través del nucli terrestre va revelar la presència d'un "nucli dins del nucli", perfectament definit i amb prop de la mitat del diàmetre que posseïx el nucli complet.
El comportament dels dos nuclis és també distint pel que els experts creuen que podria estar fet d'un material diferent. El fet de que existisquen dos regions que es distingixen tan clarament pot estar dient-nos alguna cosa sobre com està evolucionant el nucli intern del nostre planeta.

Notícia original

 Notícia relacionada


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada