divendres, 20 de febrer del 2015

Els pingüins han perdut el sentit del gust per viure a temperatures extremes

Els pingüins sols son capaços de distinguir dos dels cinc sabors: agre i salat. Segons investigadors de l’Universitat de Michigan (EE UU) açò pot deures al fret extrem de la Antàrtida, però el que encara no tenen clar es si la morfologia rugosa de la llengua dels animals i el seu costum de tragar els aliments sencers es causa o conseqüència d’aquesta perdua.

El sabor del peix o de la fruita no provoquen ningun plaer en el paladar dels pingüins. El sabor de la carn i el amarg es van perdre en el avantpassat comú dels pingüins, mentres que el dols es va perdre molt antes.Els receptors del gust podrien haver desaparegut en els pingüins a causa del fret extrem dels entorns els que viuen. Tots els pingüins tenen arrels en l’Antàrtida, inclòs els que han emigrat a llocs més cálids.

A demés, els pingüins tenen l’hàbit de tragar el menjar sencer. Aquest comportament així com la funció i l’estructura de la seua llengua, indiquen que el pingüi no necesita percebre sabors, però el que no està clar es si aquests rasgos son causa o conseqüència de la pèrdua.. Les llengües dels pingüins també tenen altres pequliaritats, alguns pingüins careixen completament de papiles gustatives i en lloc de tindre les llengües cubertes de papiles rígides i afilades per a atrapar i sostenir el menjar.

Molts altres pardals, com els pollastres i els pinzòns, tampoc poden detectar el sabor dols però sí que tenen receptors per a detectar el amarg i el sabor de la carn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada