dilluns, 2 de febrer del 2015

El efecte placebo funciona millor si el fàrmac és car.

Els medicaments creen expectatives de curació en els pacients. En nombroses ocasions, aquestes esperances produeixen una millora similar o major a la que produeixen els fàrmacs, el que es coneix com a efecte placebo. Un nou estudi, dut a terme per investigadors de l'Acadèmia Nord-americana de Neurologia en malalts amb Parkinson, indica que aquest efecte és més gran quan el preu dels remeis és elevat. L'article ha estat publicat a la revista de l'acadèmia, American Academy of Neurology.
La investigació es va dur a terme en 12 pacients amb aquesta patologia. Els científics van administrar a cada un d'ells dues dosis de placebo ¬-una solució salina-, indicant-los que es tractava de dos medicaments diferents, igualment efectius, però de diferent preu, uns 90 i 1.300 euros, respectivament. Abans i després de cada presa, els participants van passar diverses proves per mesurar les seves habilitats motores i es van sotmetre a escàners per mesurar l'activitat cerebral.
  En prendre el fàrmac etiquetat com car, els pacients van millorar en un 28% les seves habilitats motores en comparació a quan prenien el barat. Aquest efecte va ser particularment notable quan el que creien més costós es rebia primer. Els resultats de la ressonància magnètica també van mostrar una diferència a favor del medicament de major valor econòmic.
Quan es va informar als participants de la naturalesa de l'estudi, els pacients van mostrar sorpresa per la gran diferència que havien notat. "Les persones que van admetre tenir més expectatives amb el fàrmac car van ser les que més millora van notar a prendre-ho, mentre que aquells als quals el preu no els va semblar determinant percebre menys diferències"

Notícia original

Notícies relacionades:
-El inesperat paper de la autosuggestió en el asma.
-És possible que baixi la nostra temperatura corporal pel sol fet de veure a algú passant fred ?

Vídeo:

 

1 comentari:

  1. Aquesta noticia em pareix d'interés general, ja que el subconscient actua eficaçment sense que se'n adonem. La gent a la qual li importava el preu, va relacionar el preu amb la qualitat, pensant així que si prenien aquest, millorarien notablement. Així passa amb tot. De vegades no ens trobem tant mal però de pensar-ho el símptomes és fan més forts.

    ResponElimina