dijous, 19 de febrer del 2015

El consum excessiu de sal pot provocar una "reprogramación" nociva del cervell

Notícia original

Un equip internacional d'investigació ha trovat que un consum excessiu de sal "reprograma" el cervell d'una manera problematica, interferint amb un mecanisme natural de seguretat que normalment evita que puge la pressió sanguinea del cos. Si bé la conexió entre la sal i la hipertensió es ben coneguda, els cientifics no han sabut fins com un consum elevat de sal provoca l'augment de la tensió atretial. 
Estudiant cervells de rates, l'equip de Charles Bourque, professor en la Facultat de Medicina en la Universitat McGill a Canadà, va descobrir que ingerir grans quantitats de sal provoca canvits en els circuits cerebrals essencials. Bouque i els seus col·laboradors van trovar que en les rates un període d'alt consum de sal a traves de l'alimentació provoca en estos animals in canvi bioquímic en les neurones que alliberen vasopresina en la circulació sistèmica.

Aquest canvi, en el qual està implicat el factor neurotròfic derivat del cervell (BDNF), una proteïna clau per al desenvolupament cerebral, impedeix la inhibició d'aquestes neurones particulars per altres cèl·lules en el marc d'un circuit corporal de detecció de la pressió arterial.

La desactivació d'aquest mecanisme natural de seguretat permet que la pressió sanguínia s'incremente quan s'ingereix una quantitat alta de sal durant un llarg període de temps.

Notícia relacionada
Notícia relacionada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada