dilluns, 16 de febrer del 2015

BIOGRAFIA D'UN CUC

Fleming és un perfecte exemple de biotecnologia. S'agafa un fong, ho fas créixer en un fermentador i produïx una substància que purifiques, que vens en la farmàcia i que és la penicil·lina. La insulina, que es produïx en un bacteri transgènic.


Daniel Ramón té un temperament pràctic. En el primer informe que va fer per al CSIC, en 1997 li va tocar coordinar l'àrea de ciència i tecnologia dels aliments, va dir que hi havia alguna cosa que no li quadrava, ja que no hi havia relació entre l'excel·lència científica que havien aconseguit i la capacitat per a transferir-la al sector industrial. No eren capaços de comercialitzar les seues investigacions. Havia comprovat en la seua estancia de postdoctorat a Holanda, que no succeïa en l'entorn europeu.



Al no tindre una entrada directa al client no arribaven a la indústria i quan podien arribar no eren capaços de produir el que els venien. Va treballar molt de temps en rents per a vi durant la seua època del CSIC. Quan anaven als cellers, els comptava que tenien un rent que donava aroma afruitada, i li deien que li donaren un quilo per a fer una fermentació de prova. No ho tenia perquè no tenien una instal·lació de fermentació. Ací va començar el que desembocaria en la creació de Biópolis, l'originalitat de la qual consisteix en el fet que el centre d'investigació i el de producció es troben en el mateix lloc.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada