dissabte, 21 de febrer del 2015

El CO2 dels oceans va ficar fí a l'última glaciació.

El final de l'últim període glacial , fa 15.000 anys , va coincidir amb l'alliberament de grans quantitats de diòxid de carboni emmagatzemat en els oceans de l'hemisferi sud , segons una investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona , la Universitat de Southampton i l'Australian National University .


El treball, que ha publicat aquest dijous la revista Nature , conclou que el carboni que va ser alliberat del fons dels oceans a l'atmosfera va provocar un augment de les concentracions de CO2 i un increment global de les temperatures al planeta .

Segons els investigadors , el descobriment aporta nous coneixements sobre com els oceans influeixen en el cicle del carboni i en el canvi climàtic .
Per arribar a aquestes conclusions , l'equip internacional ha calculat el contingut en carboni de les aigües superficials al llarg dels segles.

Els oceans emmagatzemen unes 60 vegades més carboni que l'atmosfera , però aquest carboni pot ser intercanviat ràpidament, en termes " geològics " , amb l'atmosfera.

Notícia original
Notícia relacionada
Universitat Autonoma de Barcelona
Vídeo


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada