diumenge, 1 de febrer del 2015

LA HIBERNACIÓ REGENERA EL CERVELL



 Cada any , una gran quantitat de mamífers , experimenten a l'hivern una forta caiguda  de la seua temperatura corporal durant la hibernació .
Dins del seu cervell , moltes de les connexions entre neurones desapareixen , i al finalitzar  l’hivern , aquests animals creen noves connexions i així no perden la memòria.

Aquest exercici de regeneració ha fet a una gran quantitat de científics buscar solucions contra els efectes del Alzheimer i altres dolències caracteritzades per la pèrdua d'aquests enllaços neuronals.

Uns investigadors britànics , han forçat la hibernació en ratolins, i han trobat una molècula , que pareix imprescindible per a aquesta reparació.

La hipotèrmia té un efecte protector del encèfal fet que dona a que  un nou estudi , explore si una baixada brusca de temperatura , també protegeix el cervell de la degeneració i de la pèrdua de memòria .

En un treball , publicat en la revista Nature , utilitzaven a ratolins que sofrien algun tipus de Alzheimer i els posaven a una temperatura de 16 graus durant 45 minuts , aquest va ser temps  suficient per a que es produira una sinapsis en el seu hipocamp (un dels epicentres cerebrals de la memòria) però al tornar a la temperatura normal , els ratolins joves van recobrar les seues connexions neuronals, en canvi els més majors no.

Tot aquest fet , es deu al l'ús d'una proteïna que rep el nom de RBM3 on els nivells es multiplicaren   per el fred , en els individus joves , però no tant en els individus majors.


Aquest mètode es impossible aplicar-lo en humans, però mitjançant aquest fet, s'ha facilitat la cerca d'una nova “droga” o tractament inspirats en els efectes beneficiosos de la hibernació.


Notícia original :



Noticies relacionades:

-Un transplantament de cèl•lules mare embrionàries regenera el cervell de ratolins i millora la seua memòria


- Nou mètode contra el Alzheimer



Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada