dimecres, 18 de febrer del 2015

L'oli d'oliva verge extra mata les cèl·lules canceroses

L'Organització Mundial de la Salut va revelar en el seu últim informe de 2014 que s'havien produït 14 milions de nous casos de càncer i més de 8 milions de morts . Trobar un remei eficaç per frenar aquesta onada de morts provocades pel càncer és vital per a la comunitat científica. Un nou treball científic ens dirigeix ​​cap a aquesta direcció en la lluita contra el càncer amb un revelador descobriment.

Un component de l'oli d'oliva verge extra és capaç de matar les cèl·lules del càncer sense danyar les cèl·lules sanes de l'ésser humà . Aquesta és la conclusió de l'últim estudi dut a terme per un equip de científics de la Universitat de Rutgers a Nova Jersey ( EUA ) i del Hunter College de Nova York ( EUA ) que recull la revista Molecular and Cellular Oncology .

L'ingredient en qüestió és el " oleocantal " , un compost orgànic natural aïllat de l'oli d'oliva verge extra i responsable del seu particular sabor lleugerament picant . Els experts han descobert que les pròpies enzims de oleocantal provoquen la mort de la cèl·lula cancerosa mitjançant la ruptura de les vesícules que emmagatzemen els residus de la cèl·lula, sense alterar les cèl·lules sanes . I el procés és tremendament ràpid : entre 30 minuts i una hora .

Les cèl·lules canceroses estaven sent assassinades per les seves pròpies enzims. El oleocantal estava punxant les vesícules (els lisosomes ) dins de les cèl·lules de càncer que emmagatzemen els residus de la cèl·lula. "Una vegada que obres una d'aquestes coses , tot l'infern es desencadena " , explica Paul Breslin , coautor de l'estudi



ENLLAÇOS:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada