diumenge, 1 de febrer del 2015

Les noves teràpies contra el càncer de pulmó estan donant "excel•lents" resultats en augmentar la supervivència. 



Les noves teràpies contra el càncer de pulmó estan donant "excepcionals" resultats en els assajos clínics ja que estan permetent augmentar la supervivència dels pacients, fins i tot, d'aquells en estats més greus. En 2015 les taxes de mortalitat per càncer de pulmó seran superiors a les de càncer de mama per primera vegada entre les dones europees. Aquest augment de la taxa de defuncions procedeix de dones que fa anys van començar a consumir tabac, ja que el càncer de pulmó apareix anys més tard de començar aquest hàbit i no es sol manifestar fins que la malaltia està ja avançada. Hi ha altres causes que afavoreixen la seva aparició, per exemple, l'exposició contínua al asbest, petroli, níquel o al gas radó.

D'altra banda, el oncòleg ha destacat l'avanç en la individualització dels tractaments i ha insistit en els beneficis que estan aportant els nous medicaments als pacients en els assajos clínics ja que aconsegueixen que sigui el propi organisme el que "aniquili" el tumor.

Es tracta de fàrmacs inhibidors de la traducció de senyals que permeten bloquejar els estímuls que reben les cèl•lules, interferint en la seva replicació, disseminació a distància o, fins i tot, induint la mort de les cèl•lules cancerígenes. Aquests tractaments van a estar disponibles per als pacients en molt poc temps, ja que l'escenari de la teràpia del càncer de pulmó està canviant de forma molt ràpida. Finalment, s’ha recomanat als pacients amb càncer de pulmó avançat que participin en els assajos clínics ja que van a avançar "molt millor" en la millora de la malaltia.

 noticia principal 

noticia relacionada 1

noticia relacionada 2  

video

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Aquesta notícia em sembla molt interessant i important, ja que ens informa de com pot produir-se el càncer de pulmó i així conscienciar la població del seu perill, ja que la gent no es dóna compter o no vol donar-se compter del perill del fumar i dels contaminants. A més, és un punt a favor que comencen a trobar bones solucions a aquesta malaltia que perjudicia un gran percentatge de persones.

    ResponElimina