dimecres, 4 de febrer del 2015

Diferent enfocament per afrontar la pèrdua de biodiversitat

La Plataforma Intergovernamental sobre Diversitat Biològica i Serveis dels Ecosistemes ha plantejat un enfocament nou marc conceptual que aglutina totes les aportacions de diferents disciplines i sistemes de coneixement en relació a les interaccions entre la natura i les persones.

"El marc conceptual és una reunió d'intel·lectuals i punt d'escolta, amb grups en els quals gent de totes les classes socials poden entendre i relacionar-se. Al mateix temps això té prou profunditat per acomodar els matisos de totes aquestes diferents formes de conèixer el món . Això mai s'ha intentat a gran escala abans. Serà un formidable exercici d'aprenentatge a través de la pràctica ", explica la professora Sandra Díaz, primera autora de l'article i investigadora a la universitat argentina.

Els experts sostenen que aquest marc conceptual contribuirà a la tendència cada vegada més gran cap a la interdisciplinarietat en la comprensió i la gestió del medi ambiente.Recoge les relacions entre el món natural i la humanitat en sis elements principals: la natura, els beneficis de la natura per a les persones, els béns antropogènics (com el coneixement, la tecnologia, els actius financers o la construcció d'infraestructura), els impulsors indirectes del canvi (com les institucions i els sistemes de govern), els impulsors directes del canvi i la bona qualitat de vida.

Així, el model podria tenir implicacions en la forma en què es desenvoluparà la Ciència en els propers anys, ja que posa l'accent en la necessitat de convergència entre diferents principis i sistemes de coneixement per resoldre problemes pràctics i polítiques concretes.

Noticia original

















Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2

1 comentari:

  1. La biodiversitat és una pròpietat molt important dels ecosistemes ja que d'aquesta depén en part la succeció ecològica d'aquestos i a més constitueix un dels principals mecanismes de desenvolupament d'un país. La conservació d'aquesta ha expermientat un fort canvi fins al punt en que la riquesa de cadascun del països del món es valora en tres sentits: riquesa material, riquesa cultural i riquesa biològica o biodiversitat.
    Actualment la biodiversitat es troba en el seu punt màxim la qual cosa suposa un benifici per a l'espècie humana ja que la podem fer servir per al pròpi benefici.
    Ací deixe una pàgina on podeu trobar algunes de les mesures proposades per associacions ecologistes per a evitar la pèrdua de la biodiversitat:

    http://www.ecologistasenaccion.es/article14500.html

    Com a curiositat m'agradaria dir que Espanya és el país amb la major diversitat biològica de la UE, a pesar de que un gran nobre de les seues espècies autòctones es troben en perill d'extinció ja que les espècies vegetals autòctones estan siguent substituïdes per altres artificials que són més vulnerables a les plagues.

    ResponElimina