dimarts, 17 de febrer del 2015

Menys tempestes, però més intenses

En els últims anys, un assumpte de debat entre els experts del clima ha estat determinar si l'escalfament global anava a augmentar la incidència de les tempestes a nivell mundial.
Un estudi que acaba de fer públic la Universitat de Toronto (Canadà) suggereix que en realitat el còmput general no canviarà, ja que s'incrementarà la força de les més grans en detriment de les petites.

Els experts han comparat el clima global amb una màquina que necessita combustible per funcionar. L'aire dels tròpics està més calent, però aquesta calor es distribueix mitjançant la circulació atmosfèrica.

 En aplicar les lleis de la termodinàmica i les tècniques de l'oceanografia a aquest model, els científics de Toronto han comprovat que la "màquina atmosfèrica" cada vegada destinarà més energia al cicle de l'aigua -hi haurà més evaporación- i menys a la circulació de l'aire . C
om a conseqüència, es produiran menys tempestes, però com l'atmosfera ha de desfer-se de totes maneres l'aigua, aquestes seran cada vegada més intenses.

Notícia original

Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2

1 comentari:

  1. Hola Nerea! La teua noticia m'ha impactat molt, vorem si al cap del temps les prediccions que diu aci acaben per cumplir-se..

    ResponElimina