dimarts, 17 de febrer del 2015

Canvi climàtic

El planeta Terra està inmerç en un canvi insòlit, que d'una anera o d'una altra amb efectes diferents açí o allà, aplega a tots els llocs.


Segons Manuel de Castro, a mitjans de segle les evidències del canvi climàtic, en aspectes que ara poden no ser encara molt visibles, seràn incontestables.
Molts països no tindrán mesures d'adaptació que eviten els impactes adversos. En Espanya per exemple, sols una pujada del nivell del mar en 2050 pot suposar un cost equivalent entre el 0,5 % i el 3% del seu PIB, segons l'estudi realitzat per Íñigo Losada. 

Les temperatures són altra cosa que també augmentarán i cap al 2050 la mitja de temperatura global serà un o dos graus més alta que ara. Castro diu que tenim que tindre en conter que la mitja de graus desde 1780 sols ha muntat un 0,8 %. La convulsió del clima té multiples manifestacions, efectes i retroalimentacions. A mitjans de segle l'oceà Àrtic serà un oceà que ja no tindrà gel a l'estiu, es desfarà tot per culpa de la calor, però gràcies a que ja no hi haja gel podrán fer rutes amb vaixells i transport marí. Però en canví tots els òssos polars, foques, morses, etc, s'haurán extingit perquè els haurán destruit el seu habitatge.

Atra part del planeta que canviarà d'ací dècades serà la Amazonia, pot sofrir una deforestació accelerada per l'efecte de sequies prolongades.

Noticia real
http://sociedad.elpais.com/sociedad/2014/05/20/actualidad/1400604766_206368.html

Noticies relacionades
http://canviclimatic.gencat.cat/ca/
http://canviclimatic.gencat.cat/ca/el_canvi_climatic/

Video
https://www.youtube.com/watch?v=kMEyH88LsDk

1 comentari:

  1. Jo també he fet una noticia sobre aquest succes. I he trobat molta informació, et deixe un link que explica les causes i altres coses http://www.xtec.cat/iesolivera/webalum/alumnes/index.html

    ResponElimina