diumenge, 4 de novembre del 2012

El 10% de la biodiversitat aquàtica habita a l' Amazònia.




A Amazònia, degut a la seua riquesa biològica, la pesca de subsistència i comercial exploten al menys 150 espècies de peixos diferents, per això molts dels seus habitants depenen del peix per a poder alimentar-se i per tant, per a poder viure. Als seus rius hi podem trobar més de 3000 diferents espècies de peixos, i açò fa que la pesca produïsca més de 50 milions de dòlars comercials. Si aquesta situació segueix així, estaríem en risc de que es desenvoluparen diferents conseqüències com la contaminació del mercuri, la destrucció dels ecosistemes, la desforestació i la introducció de projectes hidroelèctrics que suposen un gran perill per a la conservació dels recursos aquàtics ja que dificulten el moviment dels peixos en l'aigua afectant així els seus cicles de vida i la seua reproducció, entre altres. 





3 comentaris:

  1. Efectivament, crec que l'home no és conscient que moltes espècies de pecez estan en perill extinción.Ademàs els afectats no només són els peixos sinó també el medi ambient per exemple hi ha molts pescadors que pensen que les preses són una bona opció, és a dir , no contaminen, però en realitat no és així, ja que les preses alliberen un gas metà que és dolent per a l'atmosfera. Aqui et deixe un enllaç que dóna més informació sobre la pesca i les preses.
    http://es.mongabay.com/news/2012/es0625-atbc-fearnside.html


    ResponElimina
  2. Aquesta noticia es molt interesant perque el peixos mai es tenen en conter i menys si sols son peixos de decoraió.
    En l'amazonas no es l'unic lloc on tenen aquest problema, be jo crec que des de temps antics s'ha pexcat en abundancia sense importar les consequencies, inclús asó es un cosa que a pasat en les nostres costes.
    El problema de la pesca no es sols la quantitat de peixos que es poden pescar sino la degradació del fons marí.

    ResponElimina