diumenge, 18 de novembre del 2012

VI Congrés Mundial de Centres Interdisciplinars de Melanoma y càncer de pell a Barcelona


Segons l´estudi de 23 hospitals catalans presentat en el VI Congrés Mundial de Centres Interdisciplinars de Melanoma y càncer de pell, els melanomes malignes pugen un 50% en Cataluña en una dècada.

Els experts assenyalen que l´augment d´informació per al ciutadà no ha disminuït el nombre de casos. L´augment de la pràctica de deports a l´aire lliure o el culte al bronzejat amb exposicions intenses es manifesten, en molts d´aquestos casos, en forma de tumor fins 4 dècades després.

La mitjana d´edat pels afectats pel melanoma és de 50 anys i és molt més mortífer que els carcinomes cutanis, els més freqüents entre la població. El 20% de melanomes es contagien a altres òrgans i s´estima que en Espanya moren al voltant de 700 persones a l´any per càncer de pell.

Josep Malvehy, director de la Unitat de Melanoma de l´Hospital Clínic i president de l´encontre, alerta del mal us de la crema solar ( 20 minuts abans de l´exposició). “La gent continua exposant-se massa al sol”.

Per detectar el càncer de pell s´observa el comportament de la taca. Els de pell clara són els que tenen més risc. Malvehy destaca que la malaltia és més freqüent en els joves. “La predisposició genètica a patir aquest càncer es poc freqüent. No s´hereda el melanoma, sinó el risc a desenvolupar-lo”.

S´estudien proteccions que redueixen el dany de la pell per via oral. 


Notícia original


Notícies relacionades:

http://www.larazon.es/noticia/3660-los-dermatologos-apuestan-por-mejorar-la-deteccion-en-la-atencion-primaria

http://www.medicinatv.com/noticias/unos-350-expertos-en-cancer-de-piel-participan-en-barcelona-en-un-congreso-mundial-152554

http://www.acceso.com/es_ES/notas-de-prensa/barcelona-acoge-el-primer-encuentro-mundial-de-centros-de-excelencia-en-cancer-de-piel/38596/

Vídeo:
    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada