dimarts, 27 de novembre del 2012

Soroll antropogènic,culpable de la incomunicació de les balenes.



Els alts nivells de soroll de fons, el soroll antropogènic, provocats pel trànsit de vaixells, ha reduït la capacitat de les balenes franques de l'Atlàntic Nord de comunicar-se.

Entre el 2007 i el 2010, uns científics de diverses entitats ,als Estats Units, van usar una sèrie de dispositius de gravació acústica per vigilar els nivells de soroll marítim, així com gravacions dels sons de comunicació de balenes en perill d'extinció, incloent les balenes franques.
Els nivells de soroll ocasionats pel trànsit marítim d'avui dia demostren que les balenes franques han perdut entre un 63 i un 67 per cent del seu espai de comunicació al santuari marí i les aigües circumdants.
Les balenes grans, com les balenes franques, es recolzen més en la seva percepció auditiva que en la visual. Leila Hatch, ecòloga marina i coautora de l'estudi, creu que el soroll crònic està probablement reduint les oportunitats d'aquestes balenes per recopilar i compartir informació vital que les ajuda a localitzar menjar, trobar parella, navegar adequadament, evitar als depredadors i tenir cura de les seves cries.
El problema s'agreuja pel fet que les balenes franques de l'Atlàntic Nord, estan a la vora de l'extinció.

NOTICIA ORIGINAL.

Noticies relacionades :
-La investigación submarina en la playa de Cofete  regresa a EEUU.
-El soroll com a font d'estrès per als peixos de cultiu.

Video:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada