dimecres, 14 de novembre del 2012

Les cèl·lules sanes, clau en les metàstasis de còlon


El càncer de còlon representa un nombre elevat de morts siguen així la segona causa en tot el mon. El tractament que més s'utilitza per aquests tipus de càncers son la quimioteràpia i la cirurgia.

Gràcies a investigadors del Institut de Recerca  Biomèdica de Barcelona (IRB) han descobert el mecanisme que és necessari per al desencadenament de la metàstasi del càncer de còlon fins al fetge. Aquesta expansió no sols és deguda a les cèl·lules malignes del nostre cos, sinó també  a les cèl·lules sanes que tenen un paper important en aquest procés.
Segons publiquen en una revista anomenada "Càncer Cell", per a que done lloc la metàstasis aquestes cèl·lules tumorals han de comunicar-se amb les cèl·lules del voltant (cèl·lules sanes) que són conegudes com estroma. A aquesta revista també hi apareix la aportació de Joan Massagué, qui diu que la molècula TGF-beta és la encarregada de corrompre el teixit sa entre el 85% i 90% dels 345 casos estudiats. Sols existeix un 10% i 15% dels casos dels pacients en els quals les cèl·lules malignes no afectarien a la resta de les cèl·lules sanes i per tant aquests pacients no sofriran metàstasis ni recaigudes de la infermetat en un futur.
A més a més, científics han descobert que les cèl·lules sanes que hi ha al voltant de les malignes produeixen interleucina-11 (IL-11) que dona la capacitat de sobreviure en el nou òrgan on es troben.

Notícia original

Notícies relacionades
-Diagnòstic del càncer de còlon
-Resistència a la quimioteràpia

Video relacionat:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada