dijous, 29 de novembre del 2012

Fòssil de pol·len a l'Antàrtida:

Molts científics treballen per a saber quina era la verdadera posició dels continents fa milions d'anys, per exemple, l'Antàrtida el gran desert blanc, abans, era un gran bosc verd, i tot això ho sabem gràcies a les restes de pol·len que s'han trobat fossilitzades.

Els científics saben que fa 55 milions d'anys la terra era molt càlida i el continent va començar a cobrir-se de gel fa uns 38 milions.

Més de dos terços d'aigua dolça de la Terra s'acumulen en l'Antàrtida, i la preocupació del canvi climàtic i del seu impacte recau sobre el desgel que puga patir. Al Nord la temperatura puja molt ràpidament a diferència de la resta del món.

La millor manera de veure el futur de l'Antàrtida i la influència del clima està relacionat directament amb el seu passat, assegurava Jonh Anderson, un dels principals autors i investigadors de l'estudi que va publicar en Proceeding of the National Academy of Science(PNA). També van col·laborar universitats com la de Louisiana i la de Rice.

Els investigadors saben que el procés de glaciació va anar progressant però va ser llarg i gradual, van intervenir factors atmosfèrics, tectònics i oceanogràfics.

Notícia original.

Notícies relacionades:
- L'Antàrtida va estar plena de palmeres.
- Descobreixen un món perdut a l'Antàtida.

Vídeo relacionat:


1 comentari:

  1. Ma sigut molt interesant saber que en certa manera, els paisos del nord tenim certa culpa en el desgel de l'antartida.
    La veritat es que no entenia com era possible que un gra de polen es poguera fosilitzar i molt menys en un lloc tan fred com es l'antartida.Ara ja se que abans la placa antartica es trobaba en un lloc mes proxim a l'ecuador o tambe que era un planeta mes calid.M'ha agradat mlt.

    ResponElimina