diumenge, 25 de novembre del 2012

Fenòmen fantasmal, els Raigs en Bola

Els raigs en bola són esferes lluminoses que tenen aspecte de boles de foc. Es produeixen durant tempestes i es desplacen pel terra o cables elèctrics amb lentitud ,fins a desaparèixer al cap d´uns segons. 

Encara no hi ha cap explicació sobre com es genera aquest fenomen. Però una nova teoria desenvolupada per científics de la CSIRO  podria oferir una explicació millor per als raigs en bola. Aquesta nova hipòtesi diu que són causats quan un raig d´ ions de gran densitat és desplaçat a la superfície després de la caiguda del llamp.Segons aquesta teoria, l'aparició d'un llamp en bola dins d'una casa es produeix quan un feix de ions s'acumula a l'exterior d'una finestra de vidre, aleshores  el camp elèctric a l'interior de la llar excita les molècules de l'aire per formar una descàrrega en forma de 
globus.
No obstant això, alguns raigs en bola podrien ser degut a un mecanisme neurològic. Aquesta teoria diu que el camp magnètic produït per certs llampecs pot generar en el cervell humà imatges de formes lluminoses, conegudes com fosfens.

NOTÍCIA ORIGINAL.

Notícies relacionades:
-El raig en bola com explicació OVNI.
-Avistaments de Raigs en Bola en relació amb els fosfens.

Vídeo:
http://www.youtube.com/watch?v=K8TMJmxhSOI



















1 comentari:

  1. ma agradat aquesta noticia ja que ens mostra un fenomen el cual es poc comu o que almenys jo e vist poques vegades.Es interessant saber curiositats com aquestes.

    ResponElimina