dilluns, 26 de novembre del 2012

L'edat en què les mares arriben a la menopausa pot predir la fertilitat de les seves filles

Reserva ovàrica fa referència a la quantitat total d'ovòcits que teniu a les ovaris i proporciona informació sobre el seu futur reproductiu i les seves possibilitats de reproducció.
L'edat en què les mares arriben a la menopausa pot predir la fertilitat de les seves filles en determinar la quantitat d'òvuls que queden en els ovaris, segons una nova investigació publicada a 'Human Reproduction'. Això és possible gràcies a l'estudi dels nivells de l'hormona anti-mulleriana (AMH) i el recompte de fol·licles antrals (AFC) a les filles i la seva comparació amb l'edat de la menopausa en les mares.
Els investigadors van descobrir que tant la AMH com l'AFC disminueixen més ràpidament en dones les mares van tenir una menopausa primerenca, abans dels 45 anys, en comparació amb les dones les progenitores van tenir una menopausa tardana, després dels 55. El nombre d'òvuls que queden en l'ovari està relacionat amb una reducció en la seva capacitat per concebre de forma natural, ja que la quantitat i la qualitat disminueixen amb l'edat.
Els resultats de l'estudi recolzen la idea que la reserva ovàrica està bastant influenciada per factors hereditaris, i també concorden amb els resultats d'investigacions prèvies dels quals suggereixen que transcorren uns 20 anys des que la fertilitat d'una dona comença a minvar, fins que la menopausa comença.



Notícia original

Noticies relacionades:
Notícia relacionada
Tot el que vulguem saber sobre la reserva ovàrica.
Examinant la nostra reserva ovàrica
Què és la menopausa?

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada