dilluns, 26 de novembre del 2012

Un nou amic per a la biodiversitat


Els sis astronautes que van passar el setembre sis jornades d'entrenament en un sistema de coves a l'illa de Sardenya, Itàlia, per simular condicions espacials van tornar amb una nova espècie com a acompanyant. Un tipus especial de cotxinilla que les anàlisis moleculars han confirmat com a nova espècie. També van dur a terme un intens programa d'investigació científica que incloïa disciplines com la meteorologia, la topografia, la geologia o la catalogació de vida subterrània. Va ser així com, després d'una àrdua 'persecució', van aconseguir trobar aquesta nova especie.El crustaci, de tot just vuit mil • límetres pertany a l'espècie Alpioniscus. Pertany al subordre dels isòtops terrestres, comunament coneguts com cotxinilles, que són els únics crustacis adaptats completament a la vida fora de l'aigua.
Ara està clar que aquests animals han evolucionat per tornar a viure a l'aigua ", explica l'especialista en isòpodes Stefano Taiti.En l'exploració del terreny per a la preparació de la missió l'equip ja va observar "un petit bassal on habitaven uns crustacis molt interessants", va explicar explica Loredana Bessone, dissenyadora del curs d'entrenament i responsable del projecte.A partir d'aquest moment els astronautes es van llançar a la recerca i captura de noves formes de vida. Van preparar esquers en tota la cova a més d'un menú especial que els atragués, a força de fetge i formatge podrit.


Després de tres o quatre dies, els astronautes van recollir diversos espècimens de les espècies menys comuns i els van preservar en alcohol per al seu estudi en la superfície. L'últim dia de missió van tornar al toll i es van topar amb aquest diminut animal."Això demostra que CAVES ofereix un programa científic realment interessant, alhora que compleix el seu principal objectiu: entrenar a equips d'astronautes en un entorn anàleg a l'espai sense sortir de la Terra", conclou Bessone.
 

 
 
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada