divendres, 30 de novembre del 2012

 ARRÒS BLANC O PAELLA?


Quan ens plantejem fer una dieta sana, potser al menú s'incloga l'arròs blanc. Segurament estiga en lo cert, no obstant, el concepte “equilibri” ha de estar sempre present. Un elevat consum d'arròs refinat, no integral, es relaciona amb un major risc de diabetis.

La clau està en la freqüència del consum i la forma de la preparació.

Per a coneixer l'impacte que té el consum de l'arròs blanc, la Facultat de Salut Pública de la Universidad de Harvard (Boston, Massachusetts, EEUU) han analitzat l'estudi de quatre estudits prospectius. Van encontrar, que, un major consum d'arròs blanc va ser asociat amb un augment significatiu del risc de diabetes.
Diuen que el més important es portar una dieta variada. La dieta mediterrània seria un bon exemple. En aquesta dieta no es menja totes les dies paella com es creu. Però, per exemple, la paella té una ventatja davant de l'arròs blanc: s'anyadeix el sofregit amb oli d'oliva, el qual ajuda a que s'abrorveixquen ràpidament els ingredients i amb açò s'aconsigueix a que no s'allibere tant ràpid la insulina. Malgrat, aquesta dieta mediterrània s'està perdent.

El fet més recomanable es portar una diea variada. I en quant a l'arròs, millor integral, prendre'l de tant en tant, no cada dia i cuinat amb forma de paella.

Notícia original.

Notícies relacionades:
Diabetes.
Arròs integral.

2 comentaris:

  1. ha sabut redactar la noticia i la ha resumit bastant be

    ResponElimina
  2. Ha sigut concreta i ben resumida, ha sabut redactar-la i resumirla be. Es un tema interesant pel que fa a la dieta mediterranea. Aci et deixe un enllaç on informa sobre la qüestió plantejada al titol.

    http://www.equidieta.net/leer-noticia.asp?id=58

    ResponElimina