diumenge, 18 de novembre del 2012

Els melanomes malignes pugen un 50% a Catalunya en només una dècada


Els casos de melanoma maligne han augmentat fins un 50% a Catalunya en sols una década. “Un de cada tres espanyols tindrà cáncer de pell en algún moment de la seua vida, i el número va en augment” asegura  el doctor Josep Malvehy, director de la Unitat de Melanoma de l'Hospital Clínic.
Els experts coincidixen en que la infromació transmessa al ciutadà no ha donat efecte per els hàbits de la nostra societat, com fer esports a l’aire lliure i voler estar bonzejat per damunt de tot, inclós de la salut. "Hem millorat el coneixement de les persones però no els seus hàbits d'oci. Molts d'aquests casos estan motivats per exposicions intenses que es manifesten en forma de tumor fins a quatre dècades més tard" assenyalen els experts del Grup Espanyol Multidisciplinar de Melanoma i l'Associació Europea de Dermatologia.
El melanoma és el cáncer de pell més perillos i es pot contagiar a altres òrgans. Per això cal donar-li molta importancia i que els metges de capçalera tingurn la información necessària per a saber com s’ha de detectar un cáncer de pell. Sol aparèixer al voltant dels 50 anys  i pot ser molt mortífer.
Cal aplicar-se la crema correctament i no exporsar-se tant al sol.
En la detecció dels càncers de pell cal estudiar la taca i veure si canvia de forma i color. Com més clara es tinga la pell més risc, encara que estar moreno no asegura res ja que també hi ha un risc alt.
Aquest cáncer no s’hereta, sino que el risc a desenvolupar-lo ja que sols un 5-10% dels afectats  són familiars d’una persona afectada per un tumor de la pell.
700 persones, mes o menys, moren a Espanya a l’any per cáncer de pell, així que s’estan investigant fàrmacs orals per a reduir el dany a la nostra pell.




Notícia original.
Notícies relacionades:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada