divendres, 23 de novembre del 2012

Mecanismes de les cèl·lules que reciclen proteïnes.


Algunes proteïnes especialitzades creen unes vesiculetes que  serveixen per a emmagatzemar el rebuig de les cèl•lules. El que fan les vesícules és transportar proteïnes en mal estat des de la superfície cel•lular fins a l’interior on es troben les zones de reciclatge.

El que s’ha descobert és el procés de creació d’aquestes vesícules  que el du a cap les proteïnes ESCRT.
Aquestes “bosses de basura” realitzen una tasca important ja que si no feren la seua funció apareixerien malalties com podrien ser deficiències neurodegeneratives i càncer.

Un equip de l’Institut Weill de Biologia Cel•lular i Molecular de la universitat de Cornell ha observat en l’ESCRT un complex amb el nom d’ ESCRT-III que feia que es doblegaren les membranes  cel•lulars. Aquest procés és indispensable per a la formació d’aquestes vesícules que es formen per a emmagatzemar rebuig.

Aquest descobriment donarà pas a  que en un futur s’investigue quins passos són els finals en la creació de les vesícules, el pas en que es tanca la “boca” de la bossa vesicular.



Notícies relacionades: 

Vídeo:

1 comentari:

  1. Aquesta notícia em sembla molt interessant, ja que sense aquesta funció que realitzen les vesícules, podrien apareixer amb més facilitat malalties com deficiències neurodegeneratives i càncer.

    ResponElimina