dijous, 15 de novembre del 2012

El 60% abandona la lactància abans dels sis mesos


Més del 70% de les mares españoles decideixen donar al pit als seus fills al començar la maternitat però el 61% ho deixa abans dels sis mesos, segons diu el  Comitè de Lactància Materna de l'Associació Espanyola de Pediatria (AEP)
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) anima a donar exclusivament la llet materna fins als sis mesos i fins als dos anys complementant-la amb diferents aliments.
Hi ha molt de desconeixement de com cal conservar la llet materna el que fa que les dones abandonen esta pràctica.  Segons l’experta Marta Díaz "la llet materna és més fàcil de conservar i emmagatzemar que la llet artificial", però s'han de seguir unes recomanacions per a conservar la higiene i el valor de la llet.
La llet materna pot aguantar a temperatura ambient duran 24 hores. Si al voltant de huit dies cal guadar-la a la nevera, preferiblement  que no estiga en la porta.
També es pot congelar, ja que pot arribar a aguantar entre tres i sis mesos. Els envasos de vidre són els mes recomanats.
Per a la descongelació no es bo utilitzar el microones , sino submergir el recipent amb aigua calenta fins que estiga a una temperatura adeqüada.





Notícia original.
Notícies relacionades:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada