diumenge, 18 de novembre del 2012

Descobreixen per què l'aïllament provoca trastorns psiquiàtrics

Patir aïllament durant la joventut produïx disfuncions de comportament a més d'alteracions en la matèria blanca. Açò ja se sabia, però el que inclús no s'havia investigat era com es produïx açò. Un estudi realitzat amb ratolins en la Harvard Medical School determina que l'aïllament de la societat a temprada edat reduïx la producció de mielina, una lipoproteína de la corfa prefrontal del cervell.
Segons un dels investigadors, les imperfeccions en la mielina poden provocar trastorns psiquiàtrics com pot ser l'esquizofrènia. Este descobriment podria ajudar a fer diagnòstics precoços i a desenrotllar noves tècniques contra estos trastorns.
L'estudi es va basar a agafar a ratolins i separar-los de la seua ventrada durant dos setmanes, on després van observar que va haver-hi alteracions en el procés de fabricació de la mielina.
S'ha descobert que hi ha un període crític en què es produïx la formació de mielina perquè les funcions cognitives i de comportament siguen normals en l'edat adulta. Este procés comença a les tres setmanes de naixement. Però si durant este període no s'adquirix l'experiència social adequada, es produïx la pèrdua dels receptors oligodendròcits (cèl·lules glials claus en estos processos). A més, açò produïx que les fibres nervioses tinguen una coberta de mielina més fina, per la qual cosa es fa més difícil la inserció social.
La mielina és molt important, ja que aquells que visquen en un entorn socialment actiu, tindran problemes per a integrar-se, ja que es comporten com si hagueren estat sempre aïllats.
Esta investigació ajudarà a comprendre millor els trastorns psiquiàtrics i a poder diagnosticar-los abans.


Notícia original

Altres noticies:




1 comentari:

  1. Me quedat sorpresa al llegir la noticia. No sabia que l’aïllament social podia causar trastorns mentals tan grans com ho es l’esquizofrènia. Aquest tema es molt delicat, però amb aquest descobriment crec que es pot avançar molt encara que el millor per impedir malalties d’aquest tipus es prevenir l’aïllament social que crec que pot causar molts trastorns i inclús depressions.

    ResponElimina