dijous, 29 de novembre del 2012

Les mentires provoquen canvis en el nas

Científics de la Universitat de Granada comprovat experimentalment que les mentides afecten al nas, encara que no allargant, com a Pinotxo, sinó provocant canvis en la temperatura de la zona. Això passa en general quan es fa un gran esforç mental, o durant un atac d'ansietat. Mitjançant l'ús del termògraf, comprovat també que l'excitació sexual a nivell tèrmic és molt similar en homes i en dones.

La termografia és una tècnica basada en la detecció de la temperatura dels cossos que s'aplica a multitud d'àrees com la indústria, la construcció o la medicina. Les càmeres termogràfiques s'empren per qüestions tan diferents com mesurar amb exactitud la pèrdua d'energia dels edificis, o com a indicador de malalties respiratòries en animals bovins o de la ràbia en mapaches.

Els científics han descobert que, davant situacions en què un subjecte realitza un esforç mental (enfrontar-se a tasques difícils, en ser avaluat o en mentir sobre fets), es produeixen canvis tèrmics facials.

Notícia Original


Noticies relacionades
-Una nova tècnica no invasiva ajuda a combatre l'obesitat

-Marsella crea un mapa termogràfic de la ciutat per estalviar energia

Video

1 comentari:

  1. Em pareix una bona notícia sobre tot perque es original,amés te una bona foto i el video está mol ben relacionat.Pense que si investigaren mes sobre aquesta curiositat podrien solventarse alguns que altres problemes sobretot en el ambit jurídic.

    ResponElimina