dimarts, 27 de novembre del 2012

Investigant el punt més salat del Atlàntic Nord.

Aquesta investigació permet saber com fluctua el contingut de sal en les capes superiors de l'oceà i com aquestes variacions estan relacionades amb canvis en els patrons de precipitació per tot el planeta. El viatge s'està portant a terme en el vaixell científic Knorr. L’ investigació durarà uns quants anys.

El punt més salat de l'Atlàntic  es troba situat entre les Illes Bahames i la costa occidental d'Àfrica del Nord.


Les dades recollides per aquesta expedició, portada a terme per l'equip de Raymond Schmitt, Oceanographer des del Institut oceanogràfica Woods Hole a Massachusetts, Estats Units, ajudarà a conèixer l'acceleració del cicle de l'aigua de la terra. A mesura que les temperatures pugen, augmenta l'evaporació, alterant la freqüència, intensitat i distribució de les pluges en tot el planeta, aquest fet comporta grans repercussions per a la vida en la Terra. 

Els oceanògras consideren que l'oceà registra millor que la terra els canvis en les precipitacions. Al mar, aquests canvis es tradueixen en variacions en la concentració de sal de les aigües superficials. 

Molts científics que havien estudiat els registres de salinitat dels últims 50 anys, van poder observar la petjada d'un augment en la velocitat del cicle de l'aigua. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada