dissabte, 17 de novembre del 2012

Suprimir o substituir per a oblidar

Moltes vegades, una persona ha volgut esborrar un record ja siga per desagradable o per vergonyós, doncs bé, ara un grup de neurocientíficos de la universitat de Cambridge, han descobert que els sers humans utilitzen dos mètodes per a esborrar eixos records: reemplacen eixe record per un altre o directament el suprimixen. 
Segons un dels investigadors, es tracta de dos processos diferents. En el primer, el que es fa és substituir eixe record d'un altre, i en el segon, s'interromp el procés de recuperació de records. 
Els científics van examinar l'activitat cerebral d'uns quants voluntaris per mitjà d'una ressonància magnètica funcional, els quals intentaven oblidar paraules que havien aprés, uns per mitjà del procés de substitució i altres amb la supressió de la paraula.
Després d'analitzar els resultats, els científics van observar que cada procés activa uns circuits neuronals distints. Al suprimir un record, es produïx una interrupció dels processos mnemotècnics, que inhibix l'activitat de l'hipocamp, regió molt important en el respectiu a recordar esdeveniments del passat.
En canvi, quan se substituïxen els records, intervenen dos parts del cervell que treballen per a portar un altre record i esborrar l'indesitjat.
Els dos mecanismes són igual d'efectius per a esborrar un record de la teua memòria. Saber de distints processos per a oblidar records pot ser útil, perquè així podem saber quin procés se li dóna millor a cada persona. I amb açò es podrien desenrotllar mecanismes per a tractar problemes de memòria.



Video

Noticies relacionades:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada