dimecres, 28 de novembre del 2012

Els bacteris antàrtics viuen a 13 graus sota zero

Fa dècades els primers organismes que eren casi tots bacteris eren capaços de viure en condicions d'alta radioctavitat, casi sense llum i a temperatures de més de 100 graus.Un treball d'investigació ha publicat en la revista 'Proceedings of the National Academy of Sciences' (PNAS) ha trobat la primera forma de vida capaç de viure en l'àrtic.
El llac on s'han trobat  amb la vida dels bacteris es troba a  les Valls McMurdo, concretament en la Vall Victòria. Aquestes aigües no contenen oxigen, estan congelades  i contenen nivells molt alts d'òxid nitrós de qualsevol aigua natural present en la Terra, és sis vegades més salada que la del mar, és troba a 13 graus centígrads baix zero. En aquestes condicions els científics han aconseguit trobar  una comunitat bacteriana que sobruviuen sense energia solar. Els cientifics creuen que es troben desde fa 3000 anys.

Aquest estudi es un gran descobriment pel ecosistema. Alison E. Murray, investigadora de la Divisió de Ciències de la Terra i els Ecosisitemes de l'Institut d'Investigació del Desert de Ren (Nevada, EUA), el descobriment és un ecosistema i una forma de vida que viuen en condicions de salinitat i aigua superficial.
Per a extraure  les mostres de gel per a ser estudiades van ser tremendament complicades. Els investigadors van realitzar dos expedicions, una en 2005 i una altra en 2010, per a rastrejar la presencia de qualsevol ser viu, es van desenrotllar complicats protocols  i es va usar equip especialitzat per a no arruinar l'exclusivitat del bacteris.

L'anàlisi del llac indica que la salmorra i els sediments rics en ferro que hi ha davall l'aigua gelada generen òxid nitrós i hidrogen, d'aquesta manera ho fan altres formes de vida, tot indica que estes reaccions d'oxidació-reducció són la font d'energia que usen els bacteris per a realitzar les seues funcions vitals.




Video relacionat:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada