divendres, 30 de novembre del 2012

Aigua en Mercuri?

Malgrat les seues altíssimes temperatures, Mercuri, el planeta més proper al Sol, conté gel i material orgànic congelat en els cràters del seu pol nord. La NASA ha presentat avui les evidències que així ho demostren, recopilades per Messenger, la primera sonda que ha orbitat Mercuri.

Els científics de l'agència espacial nord-americana creuen que tant l'aigua gelada com els materials orgànics, similars al quitrà o al carbó, van ser dipositats en Mercuri fa milions d'anys per estels o asteroides que van col·lisionar contra el planeta.
Cràters de Mercuri on s'ha detectat aigua gelada

A diferència del robot Curiosity en Mart, la sonda Messenger no pot analitzar roques o mostres de terra directament, sinó que transmet rajos làser i recopila dades sobre la composició de la superfície durant les seues òrbites.

"L'explicació que millor quadra amb les dades que hem recopilat és que existeix material orgànic", ha assegurat Siguen Solomon, el principal investigador de la missió, de la Universitat de Columbia, a Nova York.

"No és cap hipòtesi absurda. Ningú té una explicació alternativa que concorde amb les observacions de la sonda", recalca Page.

Noticia Original

Noticies relacionades




1 comentari:

  1. Aquesta noticia em pareix impactant, ja que em pareix extrany que hi haja o haja hagut aigua en mercuri ja que es el planeta mes proper al sol i per tant, el mes calent.

    ResponElimina