dissabte, 17 de novembre del 2012

La prevenció de la metàstasi en el càncer de còlon, cada vegada més a prop


L'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB) s'ha apuntat un gol que obre la porta al futur desenvolupament de tractaments per prevenir la metàstasi en els casos de recaiguda de càncer de còlon.
"El més important [en l'expansió del tumor] no és la capacitat d'enviar cèl·lules tumorals a altres òrgans, sinó que aquestes puguin niar en els nous teixits", per a això les cèl · lules sanes tenen un important paper, ha dit aquest matí el investigador Batlle. "Fins ara investigàvem només les cèl·lules tumorals ia partir d'aquest treball examinarem més la terra que les llavors", ha afegit. La troballa permetrà predir si es produirà o no una metàstasi, "una cosa que passa amb el 50% dels malalts que es recuperen d'un primer tractaments", assegura Batlle.
 Han demostrat que quan les cèl·lules mare tumorals arriben al fetge alliberen a l'ambient una molècula que, en contacte amb les cèl·lules sanes, dota les cèl·lules cancerígenes de la capacitat de sobreviure en el nou òrgan colonitzat.
La hipòtesi, estudiada des de fa temps per diversos investigadors, ha rebut per primera vegada el suport de la comunitat científica. "En uns cinc anys podríem tenir al mercat una prova diagnòstica per identificar els pacients amb risc de metàstasi i ajustar un tractament segons aquesta predicció". El problema, el de sempre: la manca de finançament. "Tenim la intenció de traslladar aquests resultats a la clínica i hi ha un projecte molt inicial de captació de fons". El càncer de còlon afecta 14.000 espanyols a l'any i, a nivell mundial, és el segon tumor més letal per darrere del de pulmó. El tractament habitual per combatre'l combina la cirurgia amb la quimioteràpia.






Noticia original
Noticies relacionades:


1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha resultat molt interessant. El càncer és una de les malalties més abuntants i problematiques de la nostra societat actual i crec que trobar la forma més bona i eficaç d'acabar amb la metàstasi serà un bon principi per a erradicar el càncer totalment.
    http://www.murrasaca.com/anxnt7.2.htm

    ResponElimina