dissabte, 24 de novembre del 2012

Troben crani d'un rinoceront prehistòric sepultat baix una erupció


Un equip científic ha trobat a Turquia un tresor paleontològic: el crani d'un rinoceront prehistòric que va morir sepultat baix una erupció volcànica fa ara més de 9 milions d'anys. Els investigadors suposen que el fòssil és d'una de les dos espècies de rinoceronts que van habitar el Mediterrani durant aquest període. 

El descobriment d'aquest fòssil és inusual, doncs, encara que s'han trobat restes d'organismes invertebrats conservats després d'un volcà, la majoria de matèria orgànica sol destruir-se quan es sotmet a les condicions de temperatura i pressió d'un volcà. Segons els investigadors, el animal es va cremar a uns 500ºC i va morir ràpidament. Posteriorment, el continu flux de lava procedent del volcà va desmembrar el cadàver i el va portar a 30km del lloc original.

Aquesta troballa, portada a terme per uns científics de la Universitat de Montpeller, a França, dirigits per Pierre-Olivier Antoine i publicat a la revista PLOS ONE és excepcional, no només perquè permetrà saber més sobre els rinoceronts prehistòrics, sinó també perquè només el 2% dels fòssils apareix conservat a roques volcàniques.

Vídeo d'un rinoceront a una recreació del seu hàbitat original:

Notícia original
Notícia relacionada: Article relacionat, a la revista PLOS ONE (anglés)
Notícia relacionada: Trobat el fòssil d'un rinoceront que va morir en una erupció fa 9 milions d'anys (més informació)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada