divendres, 30 de novembre del 2012

Misteris del camp magnètic:


Tots sabem que el nostre planeta té un camp magnètic que ens protegeix i si no existira no hi hauria vida, aquest esta creat d'un misteriós component que ens crea moltes incògnites.
L'agencia espacial europea va fer un projecte via satèl·lit que ens perpetra conèixer l'evolució del camp magnètic.
El camp magnètic és un metall liquid de grans quantitats, el seu moviment genera corrents elèctriques, també fa d’escut reflector dels vents solars amb partícules els devia al voltant de la terra, generant un lloc on pot haver vida. És el responsable de les aurores boreals, tanmateix ajuda als animals a orientar-se en els seus moviments migratoris.
Des de fa molt de temps estan investigant sobre el camp magnètic de la terra perquè necessitaven actualitzar constantment els mapes de navegació, ja que el camp magnètic nord canvia molt.
Actualment hi ha molts observatoris magnètics que utilitzen aparells electrònics, calibrats de forma precisa per a mesurar i registrar canvis, per a saber tots aquests factors necessitem un magnetròmetre. Gracies a ells podem saber que els pols s’estan desplaçant cada vegada mes ràpid.
La ESA a ficat 3 satèl·lits que circularan en òrbites divergents, dos d’ells estaran a la mateixa altitud, i l’altre mes alt, aquesta missió durara 4 anys. 
Aquesta informació ens ajudara a saber el perquè el camp magnètic s’esta debilitant. 


Noticies relacionades.

Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada