dilluns, 26 de novembre del 2012

Animals marins, el secret contra les arrugues

«Joventut, diví tresor», diuen. Potser aquest tresor es trobe al fons del mar.
Segons els científics de la Universitat Queen Mary de Londres uns petits animals (de la rama dels equinoderms), els eriçons i pepinos de mar, són capaços de canviar l'elasticitat del col·lagen en la pell, el que podria ser la clau per mantenir una aparença juvenil i sense arrugues.
L'estudi ha estat publicat en línia a la revista PLoS One.
Els científics van analitzar les seqüències d'ADN de milers de gens en l'eriçó de mar Strongylocentrotus purpuratus i en el cogombre de mar Apostichopus japonicus, i en particular buscar gens que codificasen per certs pèptids missatgers.
Aquests pèptids missatgers són alliberats per cèl·lules i serveixen per dir-los a altres cèl·lules del cos el que han de fer.
Tot i que els eriçons i pepinos de mar no s'assemblen molt a nosaltres, en realitat estem estretament relacionats amb ells. «A mesura que envellim, els canvis en el col·lagen causen arrugues en la nostra pell, així que si podem esbrinar com els pèptids provoquen que la paret del cos d'un cogombre de mar es torni ràpidament rígida o tova, llavors la nostra investigació podria conduir a noves formes de mantenir la pell jove i saludable».


Notícia original

Noticies relacionades:
Notícia relacionada
Colàgen, per què es perd?


Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada