dimecres, 28 de novembre del 2012

Voltarén en els peixos del Xúquer i de l'Ebre:

Un estudi presentat en la III Conferència Anual de Scarce, fet per un grup de químics i biòlegs, han descobert dintre d'alguns peixos, residus d'antiinflamatoris com el diclofenac, també dit, col·loquialment, Voltarén.

Aquest medicament es pot comprar sense recepta, és a dir, el seu consum és més elevat. La Unió Europea el vol afegir al llistat de contaminats controlats als rius. Hi sol abundar a totes les conques hidrogràfiques, on es consumeix més. Un dels investigadors va deixar clar que aquesta contaminació no és dolenta per als humans, ja que està en dosis molt petites, a comparació a les que ens prenem habitualment.

Aquest fet, succeeix quan les depuradores no poden acabar amb aquest contaminant, i al llarg d'un temps pot afectar negativament als peixos i als ecosistemes d'aquests. Altres estudis diuen que és necessari fer millores en rius, per a la qualitat de l'aigua i dels qui conviuen amb ella.

Notícia original.

Notícies relacionades:
- El projecte SCARCE detecta nivells de dicoflenaco en peixos dels rius.
- Medicaments al riu.

Vídeo relacionat:

1 comentari:

  1. Molt bona notícia i molt interesant. El fet de que els rius i els mars es contaminen es cada vegada més elevat. I aquest fet comporta la mort de molts peixos i animals marins que hi habiten a eixes aigües.

    ResponElimina