divendres, 30 de novembre del 2012

LA SUPERVIVÈNCIA DELS EUNUCS


Si preguntarem les causes de per qué les dones solen viure més que els homens, ens dirien que probablement les hormones masculines serien la causa. Però potser siga cert, perque un nou estudi a partir d'un àrbre genialògic milenari, ho demostra.
La revista Current Biology ha publicat les dades d'una investigació de la universitat coreana de Inha on demostren que els eunucs, barons castrats, de la dinastia Chosun tenien una longevitat entre 14 i 19 anys superior a altres barons de la seua època, les gònades de la qual romanien intactes.

A Àsia i a l'Orient mitjà tenien per tradició castrar als barons per emplear-los com servents i guardians dels palaus. I la dinastia Chosun, no anava a ser menys. 
Els investigadors analitzaren a detall l'àrbre genialògic de 85 eunucs, per comprovar com pot haver afectat l'auséncia d'hormones masculines (fruit de la castració) d'aquests barons. Segons l'anàlisi l'esperança de vida dels eunucs era molt superior a la dels seus coetanis. Han-Nam Park i el seu equip relacionen la dita longevitat entre els castrats, amb l'efecte perjudicial que les hormones masculines tenen en el sistema immunològic, i en mecanismes de reparació cel·lular associats a l'envelliment. 'La castració allarga la vida en el cas de moltes espècies animals, però la qüestió no s'havia demostrat fins ara en el cas dels humans', admeten.

A pesar de les observacions, admeten que hi haurà que treballar més amb l'investigació sobre aquest tema.

Notícia original.

Noticies relacionades:
Una mosca pot ser la resposta.
L'ADN.

Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada